ICKFEST 2018 is een rijk gevuld programma met dansvoorstellingen, workshops en showcases

ICK Amsterdam presenteert ook dit jaar in de Meervaart in Amsterdam een rijk gevuld programma met dansvoorstellingen, workshops, showcases en een afterparty. Tijdens ICKFEST 2018 kun je voorstellingen zien van onder andere Emanuel Gat, Aleksandra Lemm, Eric Minh Cuong Castaing en Ballet National de Marseille.

Premières tijdens ICKFEST 2018

Op vrijdag 02 november opent ICKFEST 2018 met de première van NEXT, een nieuwe voorstelling waarin de Israëlische choreograaf Emanuel Gat samen met de dansers van ICK het mechanisme achter een choreografie blootlegt en dans als een algoritme laat zien.

Zaterdag kun je naar de voorstelling ‘BLUE’ van choreografe Aleksandra Lemm waarin je de ‘leegte’ kunt proeven. Diezelfde dag beleeft Ballet National de Marseille haar Nederlandse première van Les Corps de Petipa van Emio Greco en Pieter C. Scholten. Laat op de avond zetten hedendaagse dans en livemuziek de toon in CHOREOPOP van Jesus De Vega.

 

A post shared by ICK (@ickamsterdam) on

Op de zondag staat het thema dans & technologie centraal en is ‘SCHOOL OF MOON’ te zien: een lumineuze voorstelling met kinderen, robots en volwassenen. Tussen de optredens van ICKFEST 2018 kun je plaatsnemen in de Cinedans Filmbooth, de fototentoonstelling van huisfotograaf Alwin Poiana bezoeken of de workshop ‘Double Skin / Double Mind’ volgen.

ICK Amsterdam en Ballet National de Marseille

Directeuren van ICK Amsterdam, Emio Greco en Pieter C. Scholten, beëindigen in 2019 hun samenwerking met Ballet National de Marseille, waar zij sinds 2014 eveneens directie voeren. ICKFEST 2018 biedt een goede kans Ballet National de Marseille in Nederland te bewonderen. Vanaf 2019 richt het Franse gezelschap dat een rijke historie kent zich op jeugddans.

MEER INFO & TICKETS
 
(foto boven: Shai Langen)

Misschien ook interessant?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.