In Respire neemt de adrenaline een vlucht omhoog

In Respire brengen Alessandro Maida en Maxime Pythoud jongleerkunst, Cyr Wheel, acrobatiek en beweging op indrukwekkende en poëtische wijze samen.

Respire van Cie. Circoncentrique 

Twee jonge mannen wedijveren met elkaar in een spannend spel van uithoudingsvermogen. Verbluffende acts tarten de zwaartekracht binnen een perpetuum mobile van ronde vormen. Terwijl de prestatiedruk stijgt, waarbij steeds hoger gesprongen wordt, meer gedraaid en dit steeds sneller, neemt ook de adrenaline een vlucht omhoog.

‘Respirer’ betekent ‘ademen’, betekent ‘ritme’, betekent ‘cirkel’. Met slechts enkele aan het plafond hangende lampen, een paar witte ballen in verschillende groottes en een enorme hoepel creëren de twee een schouwspel vol lichtheid en verrassingen, dat door Lea Petra speels op piano wordt begeleid.

Te zien tijdens schrit_tmacher: het festival waarbij grote internationale producties in een regenboog aan kleuren, stijlen en thema’s de toon zetten op hoofdpodia Fabrik Stahlbau Strang in Aken en Theater Heerlen. schrit_tmacher vindt plaats van 12 maart t/m 14 april.

MEER INFORMATIE

 


Misschien ook interessant?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.