In Savoir Faire weet NDT 4 topchoreografen bijeen te brengen

Savoir Faire van NDT brengt vanaf 17 mei een wereldpremière van Crystal Pite, Shut Eye van Sol León en Paul Lightfoot en Woke up Blind van Marco Goecke.

Wereldpremière – Crystal Pite

Crystal Pite’s aangrijpende werk deinst nooit terug voor het verkennen van het lichamelijk vermogen en de relatie van het individu ten opzichte van de groep. Haar laatste werk The Statement (2016), gebaseerd op een script geschreven door Jonathon Young, bewoog het publiek naar het puntje van de stoel. Choreograaf en performer Crystal Pite is sinds 2008 als associate choreographer verbonden aan NDT.

(lees verder onder de video)

Shut Eye – Sol León & Paul Lightfoot

I shut my eyes in order to see. Dit beroemde citaat van de schilder Paul Gauguin vormde de context van Shut Eye. Het werk van NDT huischoreografen Sol León en Paul Lightfoot behoort toe aan een oeuvre dat meer dan vijftig balletten spant voor NDT en toont wederom het vermogen van het duo om poëzie in moderne dans te vangen, dit keer op de expressieve muziek van componisten Ólafur Arnalds en Bryce Dessner.

Woke up Blind – Marco Goecke

In Goecke’s Woke up Blind vormen de nummers You and I en The way young lovers do van Jeff Buckley de basis. De dansers worden een akoestische wereld ingetrokken waarin ze uitblinken in hun strijd met Buckley’s vocale kracht en zijn hectische gitaarklanken. Goecke slaagt er met zijn pure, zeer complexe bewegingen wederom in om door te dringen tot het diepste van de menselijke emotie.

INFO & TICKETS

 

(foto boven: Rahi Rezvani)

 


Misschien ook interessant?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.