Internationaal Stiltefestival Overtreffende Trap
Voorstellingen

Internationaal Stiltefestival wil een meer vertrouwde wereld

Het Internationaal Stiltefestival heeft een reden om als enige in Europa zoveel non-verbale voorstellingen voor een jong publiek bijeen te brengen.

Waarom de Stilte?

Dansgezelschap de Stilte wil kinderen prikkelen hun eigen verhaal te vertellen. Want door je in te leven, te beleven en je fantasie te gebruiken, wordt je wereld groter en vertrouwder. Vanuit die gedachte maakt oprichter en artistiek directeur Jack Timmermans samen met academisch geschoolde dansers voorstellingen voor jong en oud. Om het jaar organiseert de Stilte daarnaast het Internationaal Stiltefestival. Een internationaal programma vol dans, mime, poppen- en schimmenspel, beeldende voorstellingen en spectaculaire acts.

4e Internationaal Stiltefestival

Het centrum van Breda vormt in juni 2017 het podium voor het 4e Internationaal Stiltefestival. Het terrein voor Theater de Stilte vormt het hart van het Internationaal Stiltefestival. Het is dé plek om voor en na de voorstellingen de sfeer van het festival te proeven. Voor de kinderen worden workshops georganiseerd, voor de ouders is het een plek om elkaar te ontmoeten en samen te eten en te drinken.

Dans tijdens het Internationaal Stiltefestival

Overtreffende Trap van Dansgezelschap de Stilte 

Wat duurt eten toch lang. Wat een geklier, wat een rommel, wat een herrie. Af en toe een hapje, weglopen van tafel en dan komt het moment dat de kinderen helemaal zijn verdwenen. Weg, foetsie. Verstopt ergens in huis… Overtreffende Trap is een dansvoorstelling waarin ouders de slimste moeten zijn omdat ze de oudste zijn. Hoe jong en oud elkaar treffen en overtreffen. Choreografie: Jack Timmermans. Dans: Femke Somerwil, Tim Volleman, Wiktoria Czakon, Orlando Mardenborough.

Up Side Down van Keren Levi

Keren Levi presenteert Up Side Down in coproductie met de Stilte. Kinderen worden getrakteerd op een combinatie van dans en beeldende kunst. In een minimalistische setting worden ze uitgenodigd hun verbeelding te gebruiken om nieuwe betekenissen te geven aan voorwerpen die ze dagelijks gebruiken. Keren Levi werkt samen met partners uit verschillende landen om telkens een op maat gemaakte voorstelling te presenteren. Speciaal voor de 4e editie van het Internationaal Stiltefestival werkt ze samen met dansers van de Stilte. Dans: Cecilia Ponteprimo, Gilda Cesario en Lisette Robijn.

Bekijk het volledige programma

 

(foto boven: Hans Gerritsen)
avatar
  Meld je aan  
Abonneren op