KIRALY van Joeri Dubbe: menselijk duel tussen natuur en technologie

Op 17 mei gaat KIRALY van prijswinnend choreograaf Joeri Dubbe in première. Wie is er menselijker? De mens of de cyborg?

Gefascineerd door de vraag hoe ver de wetenschap kan gaan om via kunstmatige intelligentie een mens te imiteren, brengt choreograaf Joeri Dubbe twee entiteiten samen in een ruimte. Wie is er menselijker? De mens of de cyborg? Met zijn favoriete danseressen Carolina Mancusco en Sarah Murphy creëert Joeri een fascinerend duet over de niet meer te stoppen opmars van de technologie. Kiraly belooft een intrigerend duel te worden tussen de natuur en de technologische ontwikkelingen; tussen de evolutie en de devolutie van de mens. 

Hier een trailer van dAIsy, een voorstudie van KIRALY:

Joeri Dubbe, ex-danser Het Nationale Ballet én het Nederlands Dans Theater, maakt opvallend effectief gebruik van technologie in zijn voorstellingen. Hij won dan ook vele prijzen: de Prijs van de Nederlandse Dansdagen, de BNG Prijs voor Nieuwe Theatermakers, de Scapino Productieprijs tijdens het Internationale Choreografenconcours in Hannover, en samen met danseres Sarah Murphy driemaal de eerste prijs met Infant tijdens de Internationales Solo-Tanz-Theater Festival Stuttgart.

KIRALY is een voorstelling van Joeri Dubbe en Korzo producties.

Meer informatie

Misschien ook interessant?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.