Kunstkamer vormt exceptioneel eerbetoon aan 60 jaar Nederlands Dans Theater

Vier choreografen, twee gezelschappen, één choreografie. Seizoen 2019-2020 opent met het jubileumprogramma Kunstkamer om het zestigjarig bestaan van NDT te vieren. 

Een unicum

Kunstkamer is in alle opzichten een exceptionele productie. Om te beginnen maken vier NDT-choreografen (de huischoreografen Sol León en Paul Lightfoot en beide associate choreographers, Crystal Pite en Marco Goecke) deze voorstelling samen. Zij verweven hun verschillende danstalen tot één creatie die gedanst wordt door álle NDT-dansers. Kunstkamer brengt NDT 1 en NDT 2 tegelijkertijd op het podium. Een unicum.

Kunstkamer

Kunstkamer vormt een eerbetoon aan het traject dat het gezelschap de afgelopen zes decennia doorlopen heeft binnen de danskunst. Geïnspireerd door het Rariteitenkabinet (1734) van Albertus Seba gebruiken de choreografen het podium om hun eigen kunstkamer te vormen, waarmee NDT gepresenteerd wordt als een veelzijdig ‘Gezelschap van Rariteiten’. De voorstelling wordt live begeleid door Het Balletorkest en reist na haar Nederlandse première door naar Londen, Madrid, Parijs, Berlijn en Baden-Baden.

Jiří Kylián

Tijdens het zestigjarig jubileum is er ook plek voor de choreograaf en artistiek leider die NDT wereldwijd op de kaart zette: Jiří Kylián. Het programma Sometimes, I wonder wordt in februari 2020 aan hem opgedragen.

 

INFORMATIE & TICKETS

 

foto boven: Rahi Rezvani


Misschien ook interessant?