La Sylphide, het originele verhaal in een nieuw jasje gestoken

Op zondag 30 april gaat een nieuwe versie van het beroemde La Sylphide in première: Sylphide’s Belofte, van Lonneke van Leth. Een gedanst sprookje over beloftes nakomen en keuzes maken.

Een nieuwe La Sylphide

Choreograaf Lonneke van Leth maakt voor de jeugd bewerkingen van klassiekers. In april komt Sylphide’s Belofte uit. Het originele verhaal van La Sylphide is in een nieuw jasje gestoken. Want klassieke dansverhalen blijven leven wanneer ze aansluiten bij de belevingswereld van kinderen van nu. 

Een nieuw jasje

In de voorstelling word gebruik gemaakt van een interactief décor dat het verhaal vertelt. Zo word de heks verbeeld door een haardvuur en komt het schilderij boven de open haard in de voorstelling tot leven. De originele muziek van La Sylphide wordt in de voorstelling gebruikt.

Het verhaal van La Sylphide

James en zijn vriendin Effie gaan trouwen. Op de avond voor de bruiloft zit James voor de open haard als plotseling een sylphide aan hem verschijnt. Deze betoverende fee danst zo mooi voor de verbaasde James, het is liefde op het eerste gezicht. Een heks heeft de sylphide uit het schilderij getoverd. In ruil voor haar vrijheid wil de heks de dansschoentjes van de sylphide hebben. Maar zodra de sylphide vrij is, danst ze erop los en vergeet ze haar belofte aan de heks. Die is boos en besluit de sylphide een lesje te leren. Want wat je belooft moet je nakomen, toch?

Een gedanst sprookje voor jong en oud…

Sylphide Belofte Lonneke van Leth

Wanneer kun je de voorstelling zien?

Sylphide’s Belofte speelt op 30 april en 3 mei in Het Nationale Theater (voorheen Theater aan het Spui) en op 7, 14, 21 en 28 mei in het Bink Theater in Den Haag.

Lonneke van Leth

Lonneke van Leth maakt grote locatievoorstellingen in Den Haag en door het land waarin professionele dansers/musici naast amateurs op toneel staan. Daarnaast maakt zij dans/mime voorstellingen voor de jeugd. Haar stijl van choreograferen is (vaak) verhalend, beeldend met een dosis humor. Vanwege het multidisciplinaire karakter komt een divers publiek op een leuke manier voor het eerst in contact met dans.

Zie www.lonnekevanleth.nl voor meer informatie


Misschien ook interessant?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.