Massale aanmeldingen tweede internationale competitie dansduetten

Voor de tweede editie van Rotterdam International Duet Choreography Competition (RIDCC) schreven maar liefst 421 choreografen uit 44 landen zich in. De finale op 29 juni wordt gepresenteerd door Jan Kooijman.

Een nieuw en nu al toonaangevend concours

RIDCC is het eerste en enige internationale dansconcours dat zich uitsluitend op duetten richt. De XL Production Award van €100.000 (een budget om een nieuwe productie te maken bij Theater Rotterdam) is de grootste dansprijs ter wereld in zijn soort. Na de succesvolle eerste editie in 2018, volgt de tweede editie op 27, 28 en 29 juni 2019 bij Theater Rotterdam. Het concours is een succesvol initiatief van Maya Roest en Mischa van Leeuwen, allebei ervaren dansers bij Scapino Ballet Rotterdam.

Bekendmaking selectie op 15 april 2019

De 421 choreografen van over de hele wereld schreven in totaal 304 verschillende choreografieën in (meerdere choreografen werken samen aan een duet). Uit deze inschrijvingen kiest de vakjury 16 choreografieën voor het concours en maakt deze uiterlijk 15 april 2019 bekend. De voorrondes zijn op donderdag 27 en vrijdag 28 juni om 20:30 uur in de kleine zaal van Theater Rotterdam, locatie schouwburg. De finale vindt plaats op zaterdag 29 juni om 20:15 uur in de grote zaal.

Winnaars 2018

Vorig jaar werd de XL Production Award gewonnen door Danae Dimitriadi & Dionysios Alamanos uit Griekenland met het stuk Uncia. Hun nieuwe choreografie Zalongo gaat op 5 juni 2019 in première tijdens de Dansweek bij Theater Rotterdam. 

Publieksprijs

Naast de hoofdprijs zijn er dit jaar zes partnerinstellingen die een deelnemer de kans geven om met een mooi project bij hen aan de slag te gaan. Dit zijn: Codarts Rotterdam, Conny Janssen Danst, Scapino Ballet Rotterdam, Club Guy en Roni, Maas Theater & Dans (foto boven van Phile Deprez) en Dansateliers. Nieuw dit jaar is de publieksprijs. Tijdens de finale in Theater Rotterdam op 29 juni mag het publiek stemmen en haar eigen winnaar kiezen.

MEER INFORMATIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.