Conny Janssen Danst trakteert: MIRROR MIRROR terug in Onderzeebootloods!

In 2017 viert Conny Janssen Danst haar 25-jarig bestaan en wie jarig is trakteert: de bijzondere en succesvolle locatievoorstelling MIRROR MIRROR komt terug! Het Rotterdamse dansgezelschap presenteert de locatievoorstelling deze zomer opnieuw in de Rotterdamse haven. 

Totaalbelevenis aan dans

Gelegen aan de Maas is de RDM Onderzeebootloods dé plek voor een totaalbelevenis aan dans. Want dans, live muziek en een levendig randprogramma komen samen in deze immense ruimte met architectonische metaalconstructies. En behalve de ijzersterke dansers van Conny Janssen Danst is er live muziek van Sinfonia Rotterdam. Het orkest staat onder leiding van de gerenommeerde Zuid-Afrikaans/Nederlandse Conrad van Alphen.

Reacties op MIRROR MIRROR

Dit zegt de pers over de voorstelling die in 2014 in première ging:

“Emotionele, intuïtieve dans in een karkas van staal en beton […] Wat een mooie, troostrijke voorstelling.” Bovendien waardeerde dagblad Trouw MIRROR MIRROR (2014) met vijf sterren.

Dit zegt Conny Janssen zelf over haar werk:

“In deze ongepolijste ruimte ben ik een andere wereld gaan creëren, die tegen het industriële karakter van de Onderzeebootloods in kleurt. Dat is te zien in hoe we de ruimte interpreteren, wat we er aan toevoegen, via het toneelbeeld, het licht, de kostuums. Samen met de musici en de dansers roepen we er een magische, filmische wereld op.”

Wie dansen er?

Dansers: Davide Bellotta, Yanaika Holle, Maud Huizing (stage), Martijn Kappers, Tu Ngoc Hoang, Nina Plantefève-Castryck, Mitchell-Lee van Rooij, Youp Scheffer (stage), Mariko Shimoda, Remy Tilburg, Ricardo Vera Afanador (stage) en Liza Wallerbosch (stage).

Wanneer en waar?

Speelperiode: wo 21 juni t/m zo 9 juli 2017 / première vr 23 juni

Aanvangstijden voorstelling: wo, do, vr en za: 20.30 uur en zo: 15.00 uur (matinee).

Locatie: RDM Onderzeebootloods, RDM-straat 1, 3089 JS Rotterdam (Heijplaat)

Uitgebreide info: www.connyjanssendanst.nl

Pop-up restaurant

Aloha verzorgt tijdens MIRROR MIRROR een biologisch driegangenmenu met zoveel mogelijk lokale ingrediënten. Aan de hand van heerlijke hapjes met ingrediënten uit eigen pand, vertelt Aloha haar unieke verhaal. Er worden gerechten geserveerd die je niet snel ergens anders vindt. 

Nog even over Conny Janssen Danst

Het gezezlschap is sinds 1992 een van de meest toonaangevende moderne dansgezelschappen in Nederland. Het werk van artistiek leider Conny Janssen staat bekend om de sterk fysieke en theatrale kracht van de dansers en de verrassende diversiteit van haar voorstellingen, waarin altijd de dans centraal staat. Door verbindingen aan te gaan met kunstenaars en instellingen uit de wereld van fotografie, film, architectuur, theater en muziek, plaatst Conny Janssen haar dans in een breder perspectief.

Wat is die onderzeebootloods?

Waar vroeger onderzeeërs van de helling van de Rotterdamsche Droogdok Maatschappij (RDM) liepen, is nu ruimte voor evenementen tot 5.000 bezoekers. De RDM Onderzeebootloods is recentelijk gerenoveerd, maar heeft zijn rauwe en industriële karakter behouden. 

Koop die tickets!
 
(foto boven: Leo van Velzen)

Misschien ook interessant?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.