NDT en Korzo kiezen The Little Great People van Jiri Pokorny

Ieder jaar selecteren NDT en Korzo een aanstormende dansmaker. Voor 2019 is dat Jiří Pokorný die zijn The Little Great People presenteert.

The Little Great People

Het is meteen Pokornýs eerste avondvullende voorstelling,The Little Great People. De Tsjech (Praag, 1981) liet zich inspireren door zijn fascinatie voor de tegenstellingen die in de menselijke natuur bestaan. In drie duetten wordt steeds een ander gebied van tegenstrijdigheden benadrukt. Via het lichaam van een danser kan de bezoeker zich identificeren met de verhalen van anderen. Zo ontdekt deze zijn eigen verhaal.

Stijlkenmerken

The Little Czech and the Great Czech Nation is toevallig ook de titel van een boek over de post-communistische transformatie van Jiřís geboorteland. Pokorný vertrekt meestal vanuit concrete persoonlijke ervaringen, de psychologische staat van de mens en de structuren waarin wij samenleven. Het is zijn manier om via dans over de grote ideeën en idealen te spreken. Zijn voorstellingen kenmerken zich door inventiviteit en een virtuoze bewegingstaal. 

Over Pokorný

Jiří Pokorný danste bij NDT2 in Den Haag en groeide door naar NDT1. Na zeven jaren NDT verbond hij zich in 2010 aan het gezelschap Kidd Pivot onder leiding van Crystal Pite. Als choreograaf maakte hij werken voor NDT’s Summer Intensive en de Korzo-NDT programma’s Up & Coming Choreographers en Here we live and now. Sinds zijn internationale erkenning werkte Pokorný met diverse dansgezelschappen waaronder Aterballetto in Italië.

Speellijst

do 11 apr 20.30 Den Haag Korzo theater (try-out) korzo.nl
vr 12 apr 20.30 Den Haag Korzo theater (première) korzo.nl
za 13 apr 20.30 Den Haag Korzo theater korzo.nl
do 2 mei 20.30 Utrecht Stadsschouwburg ssbu.nl
wo 8 mei 20.30 Heerlen Parkstadtheater Limburg plt.nl
wo 15 mei 20.30 Eindhoven Parktheater parktheater.nl
za 18 mei 20.30 Maastricht Ainsi theateraanhetvrijthof.nl
di 21 mei 20.30 Haarlem Toneelschuur toneelschuur.nl
do 23 mei 20.30 Almere Corrosia cultureelcentrumcorrosia.nl
di 28 mei 20.30 Amsterdam Theater Bellevue theaterbellevue.nl

MEER INFORMATIE

 

Foto: Loes Schakenbos


Misschien ook interessant?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.