vanesa aibar tijdens flamenco biennale
Voorstellingen

Nieuwe lichting flamencomakers tijdens Flamenco Biënnale

De internationale flamencotop strijkt van 18 januari t/m 10 februari 2019 voor de zevende maal in Nederland neer tijdens de Flamenco Biënnale Nederland.

Flamenco Biënnale

Flamenco op het scherpst van de snede, ritmes die ontroeren, raken en ontregelen. Dát is de Flamenco Biënnale. Ook deze editie brengt Nederland in beweging met een prikkelend en zinderend programma, waaronder twee eigen producties, uitgevoerd door een nieuwe lichting flamencomakers die met veel plezier over de grenzen van het genre kijkt.

In de omvangrijkste editie in haar bestaan toont het festival dit jaar flamenco in alle toonaarden en schakeringen, drie weken lang in acht steden, op meer dan 25 locaties. De ruim 50 voorstellingen en concerten worden omlijst door een gevarieerd contextprogramma met masterclasses & workshops, lezingen, artists talks, films & documentaires, kinder- , jeugd- en amateurvoorstellingen en gratis openbare ritme en zelfs flamencoyogalessen.

Spotlight op sterke vrouwen

Deze editie staat de spotlight op sterke flamencovrouwen als Patricia Guerrero, Leonor Leal, Vanesa Aibar (foto boven) en danseres Olga Pericet, net bekroond met de Spaanse nationale dansprijs. Maar ook op gitarist Antonia Jiménez en zangeressen Rosario La Tremendita en Gema Caballero. Stuk voor stuk flamencomakers die met lef een eigen stijl en signatuur hebben ontwikkeld en, vanuit hun vrouwelijkheid, het publiek met hun dans en zang krachtig tegemoet treden.

MEER INFORMATIE
avatar
  Meld je aan  
Abonneren op