Hecht danspaar voor het eerst in Nederland te zien in De Notenkraker

Frank van Tongeren en Machi Muto zijn in het buitenland een veelgevraagd danskoppel. Nu kun je ze voor het eerst in Nederland zien in De Notenkraker.

Jonge dansers in verschillende delen van de wereld

Frank van Tongeren begon met ballet aan de Haarlemse Balletschool toen hij acht jaar oud was. Daarna vervolgde hij zijn opleiding aan de Nationale Balletacademie en het Koninklijk Conservatorium. Machi Muto nam balletles in Fukuoka maar kon op haar vijftiende terecht bij de English National Ballet School in Londen.

Het lot bracht de twee jonge dansers samen.

De ontmoeting

Als dansstudent ontmoette Frank van Tongeren de Japanse danseres Machi Muto tijdens een zomercursus in Praag. Een vonk sloeg over en de liefde bracht hen niet veel later naar Oslo. Daar dansten zij twee jaar bij het Norwegian National Ballet. Daarna volgden succesvolle jaren bij The Hong Kong Ballet en The State Ballet of Georgia.

Het inmiddels getrouwde echtpaar danst nu over de hele wereld in balletten van onder andere George Balanchine, Rudolf Nureyev, Medhi Walerski en Jiří Kylián. Sinds hun afstuderen waren zij echter nooit in Nederland te zien.

Daar komt nu verandering in!

Gastoptreden in Grand Pas de Deux

Machi Muto en Frank van Tongeren schitteren van 25 t/m 28 december in De Notenkraker van De Dutch Don’t Dance Division in het Zuiderstrandtheater in Den Haag. Zij dansen de Grand Pas de Deux van de Suikerfee en de Cavalier.

Succesvolle Notenkraker

De Dutch Don’t Dance Division brengt voor de laatste keer haar succesvolle ‘Notenkraker’ op de planken. Deze publiekslieveling zette in 2006 een Haagse kersttraditie in gang. Het bekende verhaal van De Notenkraker, op de wereldberoemde muziek van Tsjaikovski, is door artistiek duo Thom Stuart en Rinus Sprong omgebouwd tot een Haags sprookje met spanning, humor en romantiek.

Mis dus je kans deze laatste De Notenkraker te zien niet!

De Notenkraker is een coproductie met het Zuiderstrandtheater en Holland Dance Festival.

Boek je tickets!

 

Foto boven © Kazuhisa Shiihare bij het Fukuoka International Ballet Festival

Misschien ook interessant?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.