clowns hofesh shechter tijdens lowlands foto: rahi rezvani
Voorstellingen

Anarchistische pipo’s met plié power tijdens Lowlands

Er is weer dans op Lowlands! Onder andere Hofesh Shechter met Clowns, het pikzwarte sprookje dat hij maakte voor Nederlands Dans Theater.

Dans tijdens Lowlands

Elk jaar trekken in augustus duizenden Lowlanders naar A Campingflight to Lowlands Paradise, een drie dagen durend muziekfestival in Biddinghuizen, Flevoland. Daar zijn ook dansvoorstellingen te zien!

Ongenaakbare souplesse in Clowns

De Brits-Israëlische choreograaf Hofesh Shechter vertelt rauwe, confronterende verhalen, waarin bloedstollend mooie dans en door de meester zelf gecomponeerde muziek haarfijn op elkaar afgestemd zijn. In 2017 was tijdens Lowlands zijn dansspektakel thE bAD direct een doorslaand succes.

Dit keer is zijn bijdrage aan het festival Clowns: een pikzwart sprookje over een troep anarchistische pipo’s. Die staan elkaar met satanisch genoegen naar het leven – met ongenaakbare souplesse en plié-power gedanst door het al even getalenteerde jongehondengezelschap Shechter II. Clowns maakt deel uit van het programma SHOW, dat dit jaar in Reggio Emilia, Italië in première ging. SHOW bestaat uit The Entrance, Clowns en Exit.

Over Hofesch Shechter schrijft Paris Match: ‘Zijn naam is wellicht moeilijk te onthouden, maar als je eenmaal zijn werk ziet, onthoud je dat voor de rest van je leven’.

Over Hofesh

Hofesh Shechter volgde zijn opleiding aan de Jerusalem Academy for Dance and Music waarna hij tot de Batsheva Dance Company in Tel Aviv toetrad. Hier werkte hij met artistiek directeur en levende danslegende Ohad Naharin. In Tel Aviv volgde Hofesh ook nog een studie drum en percussie. Sinds zijn verhuizing in 2012 naar Engeland baarde hij opzien met zijn intensieve danswerken. 

Meer dans zien tijdens Lowlands?

Er is meer dans tijdens Lowlands. Je kunt onder andere optredens verwachten van Het Nationale Ballet (met hoogtepunten uit het eigen werk-programma New Moves), Ivgi & Greben en ISH.

MEER INFO & TICKETS
 
(foto boven: Rahi Rezvani)
avatar
  Meld je aan  
Abonneren op