Met onvoorspelbaar Somnium het onderbewustzijn in tijdens Noorderzon

Als bij Somnium aangekondigd wordt dat je geen claustrofobie moet hebben weet je dat het spannend wordt. Het is namelijk een koptelefoonvoorstelling in een inflatable.

Somnium van The Black Atlantic

Rondlopen door het onderbewuste van iemand anders. Hoe zou dat zijn? Tijdens festival Noorderzon is van 25 t/m 28 augustus de voorstelling Somnium te zien van The Black Atlantic. Een interessant thema dat zanger, componist en muzikant Geert van der Velde onder de naam The Black Atlantic uitwerkt met muziek, geluidscollages, lichtprojecties en moderne dans. De choreografie is van Piet Rogie, bekend van meerdere disciplines in zijn dans en het openbreken van maatschappelijke discussies. De dans wordt uitgevoerd door Stephanie van der Wiel.

Dat je een blik kan werpen op plekken waar diegene zelf zelfs niet kan komen. Wat zou daar op die plek allemaal wel niet gebeuren? Somnium – Latijn voor ‘droom’ – schetst een wereld van onvoorspelbare en ondoorgrondelijke elementen.

Advies bij Somnium

Maar hoe zit het nou met bezoekers die last hebben van claustrofobie: waarom zouden die de voorstelling niet moeten gaan zien? Somnium is een koptelefoonvoorstelling van speciaal gecomponeerde muziek, geluidscollages, veldopnames, lichtprojecties en moderne dans. Een die zich in een inflatable bevindt. Een opblaasbare dome.

Waar te zien?

Voor Somnium kun je deze zomer afreizen naar Leeuwaarden waar de voorstelling op het Noorderzon festival in première gaat. Maar in 2017 en 2018 zal Somnium ook op andere plekken in het land te beleven zijn.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.