Onvergetelijk 8: METAMORPHOSIS

Is vernietiging noodzakelijk voordat we op een nieuwe manier leren samenleven? 8: METAMORPHOSIS is een dansvoorstelling én een opera over het omarmen van de aankomende veranderingen.

8: METAMORPHOSIS in de schemerzone

Zal het geleidelijk gaan of met pijnlijke schokken? Het ijs smelt, het klimaat verandert, gevestigde machtsverhoudingen beginnen te verschuiven. Een grote onzekerheid ligt voor ons. Acht mannen – dansers, zangers en een drummer – slepen je mee in een bezwerend ritueel voor de nieuwe tijd. 8: METAMORPHOSIS nodigt je uit in de schemerzone: een hoopvol én dreigend tussengebied. 

Dansopera

Als een ‘beeldend kunstenaar in het theater’ componeert Nicole Beutler een dansopera volgens haar eigen wetten. Op zoek naar een nieuw perspectief wordt de theaterzaal volledig omgedraaid. De ruimte wordt één groot levend organisme. Dans, muziek, lichtkunst en beeldende compositie versmelten tot een totaalervaring die alle zintuigen prikkelt.

8: METAMORPHOSIS is een coproductie van Nicole Beutler Projects met de OPERADAGEN ROTTERDAM en ITA en is vanaf 18 september in het land te zien.

 

MEER INFORMATIE

Misschien ook interessant?