Kijk uit voor Pandora’s DropBox van Katja Heitmann

Een nieuwe voorstelling van Katja Heitmann is meestal verrassend en iets om naar uit te kijken. Tijdens het SPRING festival gaat deze maand Pandora’s Dropbox in première.

Doos van Pandora: hoe ziet de Westerse kapitalistische wereld eruit?

Het zal je duidelijk zijn: de titel van de voorstelling verwijst naar de doos van Pandora. Toen in de Griekse mythe Pandora haar doos opende, kwamen alle rampen en zorgen tevoorschijn: honger, angst, ziekte, dood en armoede… Alleen hoop bleef in de doos achter. De link naar het heden: DropBox is een programma waarmee foto’s, video’s en documenten gedeeld kunnen worden tussen computers.

De productie Pandora’s DropBox gaat over onze door technologie gedreven preventiemaatschappij. Daarin draait alles om risicomanagement, het voorkomen van rampen en het inperken van onze zorgen. We willen een staat bereiken van de perfecte mens in de perfecte wereld. Maar kan een mens een optimaal functionerende machine worden? Katja Heitmann heet je met Pandora’s DropBox welkom in het nieuwe paradijs.

Nieuw talent

Katja Heitmann is een verfrissend talent dat in 2012 afstudeerde aan de opleiding Choreografie van de Fontys Dansacademie in Tilburg. Al tijdens haar studie viel ze op door haar ontregelende concepten. Ze liet zien groter te willen denken dan alleen afzonderlijke voorstellingen. Kijk bijvoorbeeld hoe ze met een dansguerilla tien dansers met ieder een iPad door een winkelpassage stuurde.

In 2016 won Katja dan ook de Prijs van de Nederlandse Dansdagen die zij schuchter en verwonderd in ontvangst nam. Aan de prijs was een geldbedrag van € 12.000,- verbonden voor een nieuw te creëren werk voor het festival in 2017.

Pandora’s DropBox is te zien van vrijdag 19 mei t/m maandag 22 mei in Theater Kikker in Utrecht (info en tickets hier).


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*