Rollercoaster van Scapino Ballet Rotterdam voor het eerst op tournee

De voorstelling Rollercoaster van Scapino Ballet Rotterdam gaat vanaf 17 maart op tournee door Nederland. Geen thema, geen verhaal, maar een voorstelling vol vaart waarin korte dansstukken van topchoreografen en nieuw talent elkaar non-stop opvolgen.

Rollercoaster

De dansavond zapt je als het ware langs korte dansstukken. Je ziet werken van maar liefst zes choreografen: Ed Wubbe, Itamar Serussi, Marco Goecke, Gentian Doda, Joeri Dubbe en Felix Landerer. Het concept van de voorstelling was eerder bekend onder de naam TWOOLS: dat stond altijd garant voor succes. We hebben het dan ook niet over een gewone dansvoorstelling, het is meer een high-speed choreografische achtbaan.

Rollercoaster op tournee

In voorgaande jaren sloot Scapino het seizoen af met TWOOLS in standplaats Rotterdam, nu gaat het nieuwe Rollercoaster op tournee door heel het land. Zo kan je van Groningen tot Maastricht de voorstelling bewonderen. Handig!

Bekijk hier de speellijst

Wist je al dat Scapino Ballet Rotterdam het oudste dansgezelschap is van Nederland? En het gezelschap viert dit seizoen haar 70-jarig bestaan. Met als hoogtepunt de jubileumvoorstelling TING! in samenwerking met de Nederlandse popgroep NITS en Codarts Circus Arts, vanaf 15 september te zien in de Ferro Dome in Rotterdam.

(foto: Hans Gerritsen)


Misschien ook interessant?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.