Significant Moments voor de jonge dansers van NDT 2

Significant Moments is het eerste NDT 2-programma van dit seizoen. Met nieuw werk van Alexander Ekman en een wereldpremière van Phillip Chbeeb, een nieuw gezicht bij NDT.

Hiphop invloeden in Significant Moments van NDT 2

De jonge choreograaf Phillip Chbeeb staat bekend om zijn sterke connectie met hiphop. Zijn moeder deed aan Kroatische volksdans en zijn vader was bekend met Libanese traditionele dans. Die creativiteit komt bij elkaar in Philip zelf, die deelnam aan So You Think You Can Dance, optrad in muziekvideo’s als Don’t van Ed Sheeran en Shake it Off van Taylor Swift, en als choreograaf werkte maakte voor diverse dansfilms.

Ekman en Sol León en Paul Lightfoot

De Zweedse succeschoreograaf Alexander Ekman werkt samen met de jonge dansers van NDT 2 aan een nieuwe creatie. Signing Off (2003), oorspronkelijk gecreëerd voor NDT 1, markeerde een keerpunt in de carrière van huischoreografen Sol León en Paul Lightfoot en werd bekroond met de prestigieuze Benois de la Danse. Dit werk maakt het programma Significant Moments compleet.

Lees hier de review

Speellijst

15 november – 20 december 2018
Den Haag, Amstelveen, Amsterdam, Den Bosch, Eindhoven, Arnhem, Haarlem, Tilburg, Utrecht, Amersfoort, Breda, Enschede, Groningen, Zwolle en Maastricht

MEER INFORMATIE
 
(foto boven: Rahi Rezvani)

Misschien ook interessant?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.