Spannend Smoke and Mirrors met wereldpremières Marco Goecke en Imre en Marne van Opstal

Van 30 maart t/m 1 juni 2017 reist NDT 2 met het programma Smoke and Mirrors door Nederland. Een spectaculaire voorstelling van choreografen die met hun werk graag het publiek bestormen.

Wie zijn die choreografen?

Imre van Opstal

Imre van Opstal volgde haar dansopleiding bij Codarts Rotterdam, kwam in 2012 bij NDT 2 en in 2015 bij NDT 1. In 2013 werd Imre genomineerd voor de Danspubliekprijs en in 2014 won ze de aanmoedigingsprijs van het Dansersfonds ’79. Samen met haar broer Marne maakte ze voor NDT 2 twee choreografieën tijdens het talentontwikkelingsprogramma Up & Coming Choreographers.

Marne van Opstal

Marne van Opstal volgde zijn dansopleiding bij het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, kwam in 2009 bij NDT 2 en in 2012 bij NDT 1. Marne won de Special Prize Tanolymp 2004, De Avond van de Jonge Danser 2009 en de Limburg Cultuurprijs 2011. In 2013 werd hij genomineerd voor de Danspubliekprijs en in 2014 voor de Zwaan voor meest indrukwekkende dansprestatie.

Marco Goecke

Marco Goecke is huischoreograaf bij het Stuttgart Ballet en associate choreographer bij NDT. De Duitse topchoreograaf won vele internationale prijzen en creëerde voor NDT de werken Woke up Blind, Thin Skin, Hello Earth, Garbo Laughs (genomineerd voor de Zwaan 2012) en Nichts. Bij Smoke and Mirrors gaat zijn nieuwe ballet in wereldpremière, het tweede dat hij maakt voor NDT 2.

Sharon Eyal & Gai Behar

Voor NDT maakte het Israëlische duo Sharon Eyal & Gai Behar onder meer Salt Womb, het beklemmende Feelings en het duistere Bedroom Folk. Sara gaat over het leven, over herinneringen, dromen, gevoelens, inspiratie, eenzaamheid, delen en liefhebben. De mysterieuze droomwereld, op muziek van Ori Lichtik, is bedacht vanuit het gevoel en de intuïtie van de makers. Eyal: “Het komt uit het onderbewuste, maar is tegelijkertijd heel humaan.”

Sol León en Paul Lightfoot

Sol León en Paul Lightfoot, de huischoreografen van Nederlands Dans Theater, sluiten Smoke and Mirrors af met hun ballet SH-BOOM! uit 2000. Het werk, genomineerd voor de prestigieuze Laurence Olivier Award in de categorie beste dansproductie, markeert het beginpunt van hun vruchtbare samenwerking en is daarmee van grote betekenis voor het choreografenduo.

Aanrader

Smoke and Mirrors zit dus boordevol werk van maar liefst zeven choreografen. Interessant is te zien wat Imre en Marne van Opstal gaan brengen. Ze zijn jong, creatief én zus en broer. Super dat NDT 2 hen deze kansen geeft! Een wereldpremière van Marco Goecke is wat het is: een première waar de (dans)wereld ongetwijfeld kennis van zal nemen. Zien dus. De hernemingen van choreografenkoppels Sharon Eyal & Gai Behar en Sol León en Paul Lightfoot solderen de voorstelling af in hoge kwaliteit en impact.

Meer informatie

waardering

klik op de sterren

gemiddelde / 5. aantal

verder...

ga naar social media


Misschien ook interessant?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.