Swan Lake maar dan totaal anders bij ICKamsterdam

Swan Lake is een radicale bewerking van het beroemde sprookje. Choreograaf Jakop Ahlbom kijkt met acht dansers, een live band, dierenkoppen en messenwerpers naar de destructieve kracht van liefde.

Een nieuwe Swan Lake

Swan Lake is de eerste avondvullende choreografie van theatermaker Jakop Ahlbom. Eerder maakte hij het bloedstollende Horror. Nu waagt de Zweed zich aan een dansvoorstelling, waarbij hij zich baseert op Het Zwanenmeer. Daarvoor werkt hij samen met indierockband Alamo Race Track. Zij zetten naast eigen nieuw werk de oorspronkelijke muziek van Tsjaikovski om met invloeden van indie, folk en pop. Live op het toneel.

Moderne vertaling van Swan Lake

Hoe gaan wij om met de liefde, in alle puurheid maar ook in de dubbelhartigheid ervan? De choreograaf is vooral geïnteresseerd in het dilemma van de mens die we willen zijn, en de mens die we soms moeten en zullen zijn. Hoe blijven we dicht bij onszelf in ons verlangen naar de ander, in ons verlangen naar volmaaktheid. Swan Lake gaat over onze obscure kanten, over liefde die misschien niet alles overwint en hoe een mens zijn diepste wezen niet kan verloochenen.

Jakop Ahlbom

Jakop Ahlbom is associated artist bij ICKamsterdam, het platform voor de hedendaagse dans in Amsterdam dat onder leiding staat van Emio Greco (zie interview hier) en Pieter C. Scholten. Ahlbom volgde de Mime Opleiding in Amsterdam en viel al snel op door zijn choreografisch talent. Sindsdien bouwt hij een eigenzinnig oeuvre op waarin hij poëtische momenten weet te creëren, gecombineerd met bravoure, energie en fysieke kracht. Zijn laatste voorstelling Horror werd geselecteerd voor het Vlaams en Nederlands Theater Festival 2015 en genomineerd voor de VSCD Mimeprijs.

Informatie

Swan Lake is een co-productie met ICKamsterdam en De Meervaart, en speelt daar van dinsdag 21 t/m donderdag 30 juni 2016, première vrijdag 24 juni 2016. Najaar 2016 volgt een tournee langs meer dan 40 grote theaters in Nederland.Dansers zijn: Quentin Dehaye, Helena Volkov, Arad Inbar, Kim Amankwaa, Tycho Hupperets en Ivan Ugrin van ICKamsterdam en twee dansers uit Jakops eigen groep, Silke Hundertmark en Gwen Langenberg. De muziek wordt live gespeeld door de vier muzikanten van Alamo Race Track o.l.v. Leonard Lucieer.

Bekijk hier de speellijst of boek kaarten

waardering

klik op de sterren

gemiddelde / 5. aantal

verder...

ga naar social media


Misschien ook interessant?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.