TETRIS Mon Amour van Club Guy Roni en Slagwerk Den Haag

Wie kent nog het computerspel Tetris? Het veroverde de wereld toen het in 1984 werd uitgevonden. Nu is er zelfs een dansvoorstelling van: TETRIS Mon Amour.

Wat was Tetris ook alweer?

Deuntje gehoord? Ken je het nu weer?

Het computerspel Tetris was mateloos fascinerend en verslavend. Ook choreografe Roni Haver bleek er aan verslingerd. En zo kan het dat het spel een thema vormt voor de nieuwe productie TETRIS Mon Amour. Daarin verliezen de explosieve dansers en musici van Club Guy & Roni en Slagwerk Den Haag zich op hun beurt in hun spel.

TETRIS Mon Amour en het echte leven

‘Het tempo ligt hoog en de lat steeds hoger.’

TETRIS Mon Amour is een metafoor voor het echte leven. Wie zichzelf harder pusht kan zijn levensscore verbeteren. Hoe hard kun jij jezelf opjutten terwijl je moet passen in een bestaande structuur? De totale ineenstorting ligt in deze set-up altijd op de loer.

Explosieve samenwerking

Club Guy & Roni staat bekend als een dynamisch, eigenwijs en rauw dansgezelschap. En het heeft gevoel voor humor. Slagwerk Den Haag is weer gefascineerd door alles wat te maken heeft met geluid, puls en materialen als klankbron. Dus ze kunnen zomaar op porselein, paardenkaken, glas of 3D-geprinte instrumenten spelen. Van beide gezelschappen samen met een voorstelling over het hardnekkige Tetris-spel kun je dus theatraal vuurwerk verwachten.

En er is nieuwe muziek. Die wordt geschreven door Thijs de Vlieger, een van de mannen achter het wereldwijd bekende elektronische trio NOISIA. Net zoals Club Guy & Roni is NOISIA’s thuisbasis Groningen. De Club en Slagwerk Den Haag werkten al eerder samen met Thijs de Vlieger voor ‘Mechanical Ecstasy’. Met TETRIS Mon Amour komt er een vervolg op deze succesvolle samenwerking.

Probeer deze voorstelling maar eens uit te komen zonder dat deze in je hoofd blijft hangen.

Credits

Choreografie: Roni Haver | Dramaturgie: Guy Weizman | Muziekcompositie: Thijs de Vlieger (NOISIA) | Muzikale leiding: Fedor Teunisse | Dans: Camilo Chapela, Angela Herenda, Sofiko Nachkebiya, Adam Peterson, Igor Podsiadly e.a. | Live muziek: Jonathan Bonny, Pepe Garcia en Niels Meliefste.

Speellijst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*