Een ode aan de verwondering en de nieuwsgierigheid: Tin Pan Alley Parade

In een choreografie van Neel Verdoorn brengt Internationaal Danstheater van 11 mei t/m 2 juni Tin Pan Alley Parade uit. Ongebruikelijke en vrijgevochten dansen.

Tin Pan Alley

Tijdens de Roaring Twenties barstte in New York het muzikale leven in alle hevigheid los. Honderden zo niet duizenden musici componeerden nieuwe melodieën, liedjes en wijsjes, die in Tin Pan Alley op piano’s ten gehore werden gebracht; deze vaak niet gestemde piano’s klonken alsof er op tinnen pannen werd getrommeld. Tin Pan Alley werd de bakermat van de moderne muziek, waar elkaar kruis bestuivende geniale geesten rijkelijk putten uit elkaars werelden.

Nieuwe dans

Ongebruikelijke en vrijgevochten dansen (the charleston, the grizzly bear dance, the turkey trot) kregen hun plek in vaudeville en musical. Denk aan Josephine Baker die gedurfde nieuwe stijlen introduceerde, maar ook Isadora Duncan en Ruth Saint Dennis. Tin Pan Alley is een ode aan de durfals, de vernieuwers, de gekken, de zoekers, de veranderaars, de verwondering en de nieuwsgierigheid.

Tin Pan Alley Parade

Special guest in de nieuwe voorstelling Tin Pan Alley Parade: Marije Nie met tapdance, geluid folies en percussie. Tin Pan Alley Parade is de tweede coproductie met Musica Extrema, waarmee eerder de succesvolle productie Tango / Mania in 2017 uit werd gebracht.

 

TICKETS KOPEN

Misschien ook interessant?


  1. 👍🏼

    Rosa /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.