TING! van Scapino Ballet is betoverende jubileumvoorstelling

TING! is de jubileumproductie van Scapino Ballet Rotterdam. Op een bewegende piste in de Ferro Dome van 15 september t/m 9 oktober te zien. Met Codarts Circus Arts en popgroep de Nits. 

TING! en 70 jaar Scapino

Scapino Ballet Rotterdam bestaat 70 jaar en is daarmee is het oudste dansgezelschap van Nederland. Tijd voor een feestje natuurlijk. Scapino Ballet pakt daarom uit met Let’s Dance, een speciale jubileumeditie van het succesvolle Twools. En met TING, een unieke samenwerking met Codarts Circus Arts en popgroep de Nits.

Wat is TING?

Scapino Ballet zegt er het volgende over: ‘TING! is een ontdekkingsreis in een wereld waarin alles kan. Waar reuzen kunnen dansen en mensen kunnen vliegen. Een aaneenschakeling van excentrieke personages in bizarre en onwerkelijke scenes neemt de toeschouwer mee in een tijdloze fantasiewereld. Soms grotesk en gevaarlijk, dan weer ontroerend en poëtisch.’

Circus en ballet

De fantasiewereld in TING ontstaat onder andere door het gebruik van circus. Dat zie je steeds meer bij dans en misschien komt dat door het beroemde Cirque du Soleil, ooit opgericht door twee voormalige straatartiesten. Dans, muziek, drama en circus lopen er elkaar door elkaar heen waardoor een opvallende fusie van kunstvormen ontstaat. Recent was in Nederland al de combinatie circus of acrobatiek en dans te zien, zoals bij Cirque Mania in Korzo, bij dansgezelschap ISH of bij Pia Meuthen. En nu waagt Scapino Ballet zich er aan, onder de bekwame handen van choreograaf en artistiek leider Ed Wubbe.

De Nits

De Nits, van onder andere zanger Henk Hofstede en toetsenist Robert Jan Stips, is een van de boegbeelden van de Nederlandse popmuziek. Met hits als Nescio en In the Dutch Mountains bereikten ze grote hoogten. En ze blijven in de 40 jaar die ze bestaan super actief, ze toeren nog steeds. In november 2015 verschenen alle albums van Nits op Spotify, Deezer en Apple Music. Ting is de cd die in 1992 uitkwam.

Ferro Dome

De lokatie voor TING is bijzonder: het is de immens ronde ruimte van een voormalige gashouder in Rotterdam. Zo’n gashouder is eigenlijk een grote cilindervormige voorraadtank voor gas. Die waren ‘vroeger’ heel gewoon. De meeste gashouders zijn nu gesloopt, een paar ervan kreeg een nieuwe functie. Zoals een theater.

Kijk voor meer informatie en boek kaarten


Misschien ook interessant?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.