Totaalervaring HIERONYMUS B. van Nanine Linning naar Nederland

Op 11 februari 2016 gaat HIERONYMUS B. van choreografe Nanine Linning’ in première in Theater aan de Parade in ‘’s Hertogenbosch. Als onderdeel van de manifestatie Jheronimus Bosch 500 worden op 12 februari 2016 delen van HIERONYMUS B. gedanst in aanwezigheid van Koning Willem-Alexander.

Hieronymus B.

HIERONYMUS B. is een ode aan het leven en werk van de Nederlandse meester Jheronimus Bosch. In 2016 is het 500 jaar geleden dat de befaamde schilder Jheronimus Bosch overleed. De Nederlandse choreografie Nanine Linning liet zich door zijn meesterwerken inspireren en eert hem met een theatrale totaalervaring waar moderne dans en schilderkunst op adembenemende manier in elkaar versmelten.

HIERONYMUS B. heeft als thematische focus de zeven hoofdzonden. Het publiek beleeft het eerste en tweede deel van het dynamische drieluik wandelend tussen de dansers op het podium, het derde vanuit de zaal. Tegenover de alomtegenwoordige dreiging van de helse verschrikkingen plaatst Linning de geruststellende schoonheid van hoop, vergiffenis en liefde.

Delen van de voorstelling worden tijdens de grootse opening van de tentoonstelling Jheronimus Bosch – Visioenen van een genie op 12 februari 2016 in aanwezigheid van Koning Willem-Alexander gepresenteerd. Na de Nederlandse première tourt HIERONYMUS B. langs een tiental selecte steden in Nederland en Frankrijk.

Nanine Linning (1977) won reeds vele prijzen als choreografe, zoals de Wim Bary Perspektief prijs, de Kunstprijs 2004 en een Zwaan (VSCD-dansprijs) voor de beste dansproductie 2004-2005. Ze maakte werk voor Scapino Ballet Rotterdam en in Stuttgart (D), Munchen (D), Londen (GB), Lublin (PL), Lille (FR), Johannesburg (ZA), Antwerpen (B), Singapore (SP), Dublin (IR) Uzes and Parijs (FR). Sinds oktober 2012 is ze artistiek directeur van Dance Company Nanine Linning/Theater Heidelberg in Duitsland.

Boek tickets

Kijk voor meer informatie op naninelinning.nl


Misschien ook interessant?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.