Transitioning Values: ziet de wereld er mooier uit als we elke dag dansen?

In Transitioning Values nodigt choreograaf Connor Schumacher het publiek van Museum Boijmans Van Beuningen uit om in beweging te komen.

Zou de wereld er mooier uitzien als we iedere dag zouden dansen? Tijdens een serie bewegingsessies met de titel Transitioning Values onderzoekt choreograaf Connor Schumacher samen met het publiek of dans ons perspectief op onszelf en de wereld kan veranderen. In de workshops worden deelnemers, onder heldere instructie van Schumacher, bewegend onderdeel van de tentoonstelling Change the System.

“Het is een verrassing. Er gebeurt iets met mij en de andere deelnemers. Het enige wat ik kan doen is loslaten, goed op mijn lijf letten en mezelf overgeven”, aldus een deelnemer.

Met het lichaam als vertrekpunt wordt gekeken hoe je je als mens kunt openstellen voor verandering. Kun je anderen makkelijker meenemen in een proces wanneer je je bewust(er) bent van je eigen lichaam?

Over Connor Schumacher

Choreograaf Connor Schumacher werkt sinds 2013 onder de vleugels van Dansateliers, Rotterdam. In 2014 maakte hij zijn eerste museumperformance I trust in this life we will have another moment alone als onderdeel van het EU-project Performing Gender. Van 2015 t/m 2017 was hij onderdeel van het EU-project Dancing Museums, een tweejarig onderzoeksproject over het effect van choreografie op het museumbezoek. Voor zijn werk werd hij dit jaar genomineerd voor de Prijs van de Nederlandse Dansdagen.

Change the System / Museum Boijmans Van Beuningen

Van 14 oktober 2017 tot en met 14 januari 2018 presenteert Museum Boijmans Van Beuningen met Change the System de veranderkracht van een nieuwe generatie ontwerpers. De tentoonstelling toont de impact die zij hebben op het oplossen van grote mondiale vraagstukken.

Transitioning Values is open voor iedereen ongeacht leeftijd of ervaring. De sessies zijn open voor iedereen en gratis toegankelijk op vertoon van je museumticket. Voertaal: Engels.

Reserveren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.