Trekvogels van Vrije Voeten laat zien dat migratie van alle tijden is

Trekvogels van het nieuwe danserscollectief Vrije Voeten (Internationaal Danstheater), is een jeugdvoorstelling over hoop, avontuur en de drang om te overleven.

Stel je voor dat je opeens je land moet achterlaten; wat neem je mee, wat is je het dierbaarst? Wie kan ik in vertrouwen nemen, hoe bescherm ik wat van mij is? Van wie kan ik wat leren, hoe hoor ik erbij?

Trekvogels

De familievoorstelling Trekvogels (leeftijd 8-14 jaar) is gecreëerd en geproduceerd door het nieuwe danserscollectief Vrije Voeten onder auspiciën van het Internationaal Danstheater. Inspiratiebron is de geschiedenis van de Red Star Line, een rederij die tussen 1873 en 1934 ruim twee miljoen mensen vanuit Antwerpen naar New York transporteerde.

Landverhuizers lieten hun thuisland achter en vertrokken met vaak niet meer dan één koffer op weg naar het beloofde land, Amerika. Ze brachten de lange tocht door in barre omstandigheden en overwonnen vele obstakels. De historische verhalen leren ons dat migratie van alle tijden is en een bouwsteen van onze huidige samenleving.

Credits

Choreografie: Mathilde van de Wiele i.s.m. de dansers
Muziek: Mathias van de Wiele
Fotografie: Ruud Baan, Alain Honorez

MEER INFORMATIE

Misschien ook interessant?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.