Mooier voor doen dan we zijn in True Colors van Alida Dors

In de voorstelling True Colors gaat choreografe Alida Dors op zoek naar de ware persoon achter onze online identiteit. Want we doen ons mooier voor dan we zijn.

Zie mij. Bewonder en benijd mij.

True Colors gaat over de frustrerende strijd de verhullende online beelden in stand te houden. Met vernieuwend hiphopvocabulaire gestript van show en bravoure, worden de verhalen achter de verhullende beelden op social media ontrafeld. We zien wat we het liefst verborgen houden.

Multidisciplinair

True Colors is een multidisciplinaire voorstelling van danscollectief Backbone in samenwerking met muziektheatergezelschap Silbersee. Naast de dans, performt spoken-word artiest Guus van der Steen en verzorgen Silbersee en DJ Lovesupreme de muziek. De dramaturgie is van onder andere Peggy Olislaegers, ex-directeur Nederlandse Dansdagen. Repetities voor True Colors vonden op maar liefst drie plekken plaats: Het Klooster in Woerden, Tanzhaus NRW in Düsseldorf en de Rotterdamse Schouwburg. 

De dansers zijn

Pom Arnold, Bilal Bachir, Donna Chittick, Liza Panjoel en Delano Spenrath.

Over Alida Dors 

In haar werk vermengt Alida Dors elementen van de hiphop met een eigentijdse danstaal. Waar er in de hiphop vaak enkel vanuit de emotie en de show wordt gecreëerd, is Alida van begin af aan op zoek naar een andere zeggingskracht. Ze is ervan overtuigd dat dans verandering kan creëren en sociale cohesie kan bevorderen. Alida werkt vaak met thema’s als beeldvorming, machtsverhoudingen en identiteit.

Speellijst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*