TWOOLS 18 weerspiegelt eigentijds wereldbeeld

Wil je een avond een niets-aan-de-hand-dansprogramma zien, dan ben je bij TWOOLS 18 van Scapino Ballet Rotterdam aan het verkeerde adres. Wil je weten hoe jonge makers hun wereld beleven, zit je helemaal goed.

TWOOLS de achttiende editie

TWOOLS is een gelegenheidsplatform dat jonge choreografen kansen biedt met een topgezelschap te werken. Alle makers die aan de 18e editie van TWOOLS meedoen hebben een ding gemeen, of eigenlijk een plaats: Hannover. Ze zijn er allemaal geweest.

In Hannover vindt jaarlijks een internationaal concours voor choreografen plaats (dit jaar op 29 en 30 juni). Het is een visvijver voor nieuw talent. De winnaars van de Scapino Productie Prijs krijgen bovendien de kans een werk te maken voor het Rotterdamse gezelschap.

In TWOOLS 18 treden zes choreografen aan waarvan vijf een nieuw werk presenteren. De makers komen uit allerlei windstreken: van Suriname tot Taiwan. Het vraagt logistiek veel van het gezelschap om die allemaal in een korte periode studioruimte- en tijd te geven. Toch geeft het een extra dynamiek aan het gezelschap.

Lees dit artikel hier verder 

 

(Foto boven: Joris Jan Bos)

Misschien ook interessant?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.