Unboxing Ballet toont werk van maar liefst vijf vrouwelijke choreografen

Tijdens Unboxing Ballet van de Junior Company van Het Nationale Ballet is werk te zien van maar liefst vijf vrouwelijke choreografen. Klassiek en eigentijds ballet.

Unboxing Ballet

Wat staat er op het reisprogramma van de Junior Company?

PAQUITA SUITE

Een veelgeprezen bewerking die Rachel Beaujean maakte, gericht op de puur dansante divertissementen die dansmeester Marius Petipa in 1881 toevoegde aan het origineel. Paquita vereist een loepzuivere techniek, virtuositeit en balletschwung, een ideale toetssteen voor de jonge talenten.

FUSE

Het ballet Fuse van opkomend Britse choreografe Charlotte Edmonds is gemaakt voor twee dansers en een danseres en gezet op muziek van de Franse componist Armand Amar uit de soundtrack van Human (2015), een documentaire van Yann Arthus-Bertrand. Het contrast tussen de twee delen is groot: het eerste deel is ritmisch, het tweede deel gevoelig.

WHAT GOT YOU HERE

Geïnspireerd door het beroemde boek van Bill Bryson over het ontstaan van de wereld, maakt de jonge choreografe Daniela Cardim What Got You Here, een wereldpremière.

WITHDRAWN

Milena Sidorova, grand sujet bij het Nationale Ballet, creëerde het geestige Withdrawn, een groepswerk voor de twaalf dansers van de Junior Company.

MESMER

De wereldpremière van een nieuw werk van Wubkje Kuindersma. Eerder creëerde zij voor Het Nationale Ballet Two and Only, een choreografie die internationaal furore maakte.

REVELRY

Choreograaf en artistiek coördinator van de Junior Company Ernst Meisner maakte Revelry ter gelegenheid van het Gala 2017 voor de dansers van de Junior Company. Het bruisende, energieke werk op de gelijknamige, kleurrijke compositie van Lowell Liebermann roept de sfeer op van een sprankelend feest. De dansers komen een voor een aan en al snel tuimelen ze over elkaar heen, om in alle mogelijke combi’s het leven te vieren.

Unboxing Ballet is te zien vanaf 26 januari 2019 door het gehele land.

KAARTEN

 


Misschien ook interessant?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.