UNIFORM van Nastaran Razawi Khorasani is een ode aan de meeloper

Op 16 juni 2018 gaat Uniform in première tijdens het Oerol Festival op Terschelling. De dansperformance van Nastaran Razawi Khorasani gaat over het verlangen naar gemeenschappelijkheid. 

Verlangen naar gemeenschappelijkheid

Wat is de kracht van het collectief in dit tijdperk van individualisme en zelfontplooiing? Gefascineerd door het fenomeen volksdansen vraagt Nastaran Razawi Khorasani zich in deze dansperformance af hoe de huidige mens vorm en inhoud geeft aan gevoelens van saamhorigheid. Vier performers doen een poging om hun eigen identiteit af te leggen en op te gaan in de massa. Lukt het hen zichzelf te vergeten?

Nastaran bij Maas

Nastaran Razawi Khorasani is geselecteerd voor de regeling Nieuwe Makers van het Fonds Podiumkunsten en maakt drie voorstellingen bij Maas: Solo van Nas & Jim (seizoen 17/18), Uniform en Bye Bye Baby (voorjaar 2019). In 2015 presenteerde Maas drie jonge makers op Oerol in Loslopend wild, waaronder Nastaran Razawi Khorasani met haar goed ontvangen solo Play It Back.

Nastaran onderzoekt typische aspecten uit de volksdans, zoals synchroniciteit, rolpatronen en rituelen. De alledaagse handelingen van de vier individuen en de volksdans vloeien langzaam in elkaar over.

Credits

Spelers / makers: Nastaran Razawi Khorasani, Milou van Duijnhoven, Art Srisayam, Jens van Huizen
Idee: Nastaran Razawi Khorasani
Dramaturgie Tobias Kokkelmans
Muziek: Jimi Zoet
Kostuums: Nicky Nina de Jong
Licht: Marijn de Jong
In samenwerking met: URLAND

 

MEER INFORMATIE

 


Misschien ook interessant?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.