Vlieger zonder koord van Danstheater AYA toont veerkracht

Een familie is op de vlucht omdat het thuis niet meer veilig is. Vlieger zonder koord heet de voorstelling van Danstheater Aya die vanaf januari 2018 te zien is.

Spanning en opluchting in Vlieger zonder koord

Vlieger zonder koord toont de veerkracht van een kind dat zich spelenderwijs aanpast aan zijn nieuwe werkelijkheid. Dansers Rohiet, Zahira en Maxime zien dat een vlieger altijd blijft vliegen, zelfs bij harde wind tegen. De voorstelling beweegt zich tussen spanning, ontroering, opluchting en blijdschap. 

Vluchtelingenproblematiek op een speelse manier gebracht

In de voorstelling wordt de vluchtelingenproblematiek waar kinderen tegenwoordig direct of indirect mee te maken hebben op een speelse manier gebracht, zodat er voor kinderen ruimte ontstaat hun gedachten over dit onderwerp te vormen en te delen. De voorstelling is dan ook gemaakt voor leerlingen van het basisonderwijs en hun ouders. 

(lees verder onder de video)

Tot rust komen en je eigen weg vinden

Als je ergens anders heen gaat, en opnieuw moet beginnen, hoe maak dan je vrienden? Hoe pas je je aan, aan plaatselijke gewoonten? Dat kan overweldigend en belemmerend zijn. Vlieger zonder koord is een uitwerking van dat proces, waar iemand tot rust komt en zijn eigen weg vindt. De voorstelling laat zien dat je niet vastgebonden hoeft te zijn aan je verleden, je vlieger is voldoende. 

Van schets naar complete voorstelling

Choreograaf Erik Kaiel maakte al een schetsversie van de voorstelling in Wenen (2016) en creëerde daarna een complete voorstelling bij AYA. De kinderen en hun ouders in Wenen waren diep ontroerd door het verdriet én het plezier van deze familie op de vlucht.

MEER INFORMATIE EN SPEELLIJST

Misschien ook interessant?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*