Welcome to (y)our life: op zoek naar de danser diep in jezelf

In Welcome to (y)our life gaat de Franse choreograaf Antonin Comestaz op zoek naar de danser in jezelf. Diep van binnen zit die in iedereen verscholen.

Het werk van de in Nederland wonende Fransman Antonin Comestaz valt steeds meer op. Zijn producties getuigen van een groot gevoel voor dynamiek, ruimte, energie en muzikaliteit. In het buitenland is zijn werk dan ook op meerdere choreografische concoursen onderscheiden. In Nederland ontving hij dit jaar de BNG Bank Dansprijs. Amateurs en professionals van de Monday Movement Class van Korzo vroegen daarom speciaal naar Comestaz om een werk met hen te maken. Die uitdaging nam hij graag aan.

De danser die in eenieder huist

Onbewust maak je een choreografie, ben je een danser. Zonder erbij na te denken organiseer je je lichaam dagelijks door ruimte en tijd. Met die gedachte laat Antonin zich inspireren door de poëtische verhalen die besloten liggen in ons lichaam en via dans naar buiten komen. In Welcome to (y)our life gaan de deelnemers op ontdekkingstocht naar de danser die in eenieder huist. 

Op 30 en 31 mei kun je deze ontdekkingstocht meebeleven in het Korzo theater in Den Haag. ‘Je ontdekt een enorme vrijheid in de eindeloze mogelijkheden van het bewegen/de dans…’, aldus Henriëtte Bernal, deelnemer aan het project. 

 

Antonin Comestaz

Antonin studeerde af aan de balletopleiding van de Parijse Opera om vervolgens als jonge danser bij het gelijknamige beroemde gezelschap te beginnen. Daarna danste Antonin bij diverse gezelschappen in Duitsland (waaronder het Hamburg Ballet) en kwam Comestaz ten slotte naar het Scapino Ballet Rotterdam. Hij werkte samen met choreografen als John Neumeier, Marco Goecke, Rui Horta, Carolyn Carlson, Ed Wubbe en Jacopo Godani. In 2013 zette Comestaz zijn eerste stappen als freelance choreograaf.

Monday Movement Class

Monday Movement Class zijn open lessen van choreografen die in de Korzo studio’s aan het werk zijn. Leeftijd en niveau zijn voor toegang niet van belang: professionele dansers en amateurs, jonge hiphoppers en danskijkers kunnen allemaal deelnemen. De synergie die tussen amateurs en professionals ontstaat werkt enorm inspirerend. Het is daarom dat voor de tweede keer een voorstelling ontstaat uit deze bijzondere samenwerking.

MEER INFORMATIE & TICKETS
 
(foto: Rob Hogeslag)

Misschien ook interessant?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.