WEST SIDE STORIES is een voorstelling om van te houden

In WEST SIDE STORIES beelden verstandelijk beperkte dansers en professionele dansers persoonlijke verhalen uit. Een voorstelling om van te houden!

Première WEST SIDE STORIES

Op maandag 13 november 2017 gaat WEST SIDE STORIES in Schouwburg Amstelveen in première. Het verhaal speelt zich af in een grote stad, uitgebeeld door verstandelijk beperkte dansers en professionele dansers.

Doelen van Cardiac Output

Producent van deze bijzondere productie is Cardiac Output. Deze stichting werkt aan volwaardige theaterproducties met een acceptabel niveau voor een breed publiek. Centraal daarbij staat de interactie en inclusie tussen mensen met een professionele dans en/of theater opleiding en verstandelijk beperkten.

Persoonlijke verhalen inspireren

In WEST SIDE STORIES krijgen persoonlijke verhalen en ervaringen van de dansers vorm. Denk aan concurrentiegedrag, emoties zoals liefde, haat en verdriet en het verschil tussen culturen.

De samenwerking en gelijkwaardigheid tussen de dansers met een beperking en de professionals haalt bovendien bijzondere talenten naar boven. De verschillen werken juist weer inspirerend!

Choreograaf Nina Funk

De in Duitsland geboren Nina Funk studeerde in 2008 af aan ArtEZ Dansacademie in Arnhem. Zij doceert en danst als freelancer bij Introdans Interactie. Verder is zij als choreografe werkzaam voor verschillende ad-hoc projecten in binnen- en buitenland.

Inclusiedans

WEST SIDE STORIES is inclusiedans. Dat staat bekend als dans voor mensen met een beperking, maar het is meer dan dat: ‘Het zijn juist de persoonlijke kracht, capaciteit en kwaliteit van de dansers die naar voren komen. Inclusie wordt dan ook gezien als de vermenging en vereniging van verschillende leefwerelden in creatieve samenwerking’ (bron: Dansbelang).

Eerder  kwam de voorstelling Cardiac Output uit naar een concept van INTRODANS en Cordaan. Begin november vindt in Den Haag bovendien een congres plaats over inclusiedans: DanceAble 2017.

West Side Stories in Amstelveen

Credits

Choreografie: Nina Funk, i.s.m. Ronja White
Muziek: Jaap van Keulen

Reserveren

 

(foto boven: Hans Gerritsen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*