De Zaak Carmen is een dansspektakel over de moord op Carmen

De nieuwste productie van choreografe Lonneke van Leth is De Zaak Carmen, een spannende hedendaagse bewerking van Bizet’s beroemde operaklassieker.

Dansspektakel De Zaak Carmen

Na de succesvolle voorstellingen Het Zwanenmeer en De Odyssee presenteert de Haagse choreografe Lonneke van Leth het dansspektakel De Zaak Carmen. Van Leth maakte bij haar eerdere producties gebruik van grote ensembles dansers: ook De Zaak Carmen is een voorstelling met maar liefst 37 dansers, een acteur en 24 koorzangeressen. Maxim Shalygin componeerde speciaal voor deze voorstelling muziek die bovendien live wordt uitgevoerd door elf topmusici van het New European Ensemble. De speciaal geschreven teksten zijn van Martijn de Rijk, beeldend kunstenaar Vincent de Kooker plaatst de voorstelling in een bijzondere setting.

Het verhaal

De moord op Carmen is opgelost zodra ze werd gepleegd; haar minnaar Don José bekent. Toch kan de dienstdoende rechercheur de zaak maar niet loslaten. Zelfs vanuit de dood zuigt Carmen hem de duistere afgrond van de menselijke geest in. Een wereld vol geweld, verlangen en vervreemding.

Kaarten boeken

Misschien ook interessant?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.